041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si
Akcija!

BRKINI – KULINARIČNO POTOVANJE in SKRIVNOSTNA DEDIŠČINA

59.00 50.00

Opis

Kam vas peljemo:

“BABIČINA” DOMAČIJA z degustacijo in etnološko zbirko > BRKINSKA SADJARSKA KMETIJA > ARTVIŽE > EKOLOŠKA KMETIJA S PREDELAVO SUHIH MESNIN > HRASTOVLJE EKOLOŠKA SIRARSKA KMETIJA > vas PREM > BRKINSKO POZNO KOSILO oziroma  VEČERJA

Opis izleta: Odpravite se nepozaben kulinarično obarvan izlet v Brkine in skupaj z nami odkrivajte čudovito deželo daleč stran od turističnega vrveža. Kulinarična pravljica v Brkinih je edinstveno kulinarično doživetje, kjer se med potepanjem po neokrnjeni pokrajini ustavljamo na kmetijah in okušamo pristne domače brkinske okuse, ki nam jih pripravijo gostoljubni in prijazni domačini. Zaradi odličnih pogojev se v zadnjem času obuja ekološka živinoreja s predelavo suhih mesnin, tradicionalno sirarstvo, sadjarstvo in žganjekuha. Presenečeni boste nad dobrotami in odlično ponudbo kmetij ter simpatičnimi domačini!

Gotovo bo nekaj posebnega obisk domačije, kjer ob odprtem ognjišču in prsketanju ognja skupaj z domačinko spoznavate skrivnosti peke kruha po starem. Na koncu dneva pa si za “piko na i” privoščite še čisto pravo brkinsko večerjo.

Izlet dodatno začinijo čudoviti razgledi in zanimiva vas Prem s srednjeveškim gradom ter Artviže z možnim kratkim pohodom do jame. Toplina domačinov pa je tista, ki v tej  turistično manj poznani regiji očara vsakega obiskovalca. Brkini se namreč šele v zadnjih letih turistično prebujajo in so zaradi tega ena najbolj neokrnjenih, pristnih regij v Sloveniji. Prepričani smo, da bodo čudovita narava, toplina domačinov in odlična domača kulinarika očarala tudi vas!

 

Cena zajema:

  • Kosilo,
  • Degustacija jabolčnega soka, krhljev, marmelade, žganih pijač
  • Ogledi po programu,
  • Prevoz, zavarovanje, spremljanje na izletu, cestnine, turistični avtobus, 2 voznika,

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.