fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

ČAROBNI GRADOVI JUŽNE ČEŠKE IN PIVO BUDWEISER

Češke dežele so bile v srednjem veku ene najbogatejših v Evropi, vladarji so ustanovili vrsto bleščečih mest, plemiči čudovite gradove.

Opis

1 dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Salzburga in Linza proti Češki. Nadaljevali bomo pot do Hluboke nad Vltavo.

Nadaljevali bom z vožnjo v Češke Budejovice, kjer se nahaja slavna pivovarna Budweiser Budvar. Tu so pivo varili že v trinajstem stoletju. Odhod v hotel, ki je v centru mesta na trgu, namestitev in prenočitev.

2 dan: Po zajtrku ogled centra mesta. Ogledali si bomo staro mestno jedro z mogočnim trgom Otokarja II. Poleg številnih meščanskih hiš z renesančnimi in baročnimi pročelji je tu še magistrat RODNICE ter Samsonov vodnjak. Sledi postanek v mestecu Češky Krumlov, ki mu poseben čar dajejo reka Vltava, mestni grad, drugi največji na Češkem, in staro mestno jedro, ki je uvrščeno na seznam Unesco. Sprehodili se bomo po ulicah in trgih ter opazovali zunanjost gradu, ki se dviguje nad mestom. Prosto za individualen potep.
Naš zadnji grad na poti bo Rožmberk, ki leži nad Vltavo in istoimenskim mestom. Skoraj vsi gradovi se nahajajo na okljukih rek, na majhnih ali večjih vzpetinah, kar je imelo predvsem strateški pomen. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Linzu in naprej mimo Salzburga v Slovenijo. Prihod je predviden v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino v pivovarno Budweiser Budvar,
  • eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije*** v dvoposteljni sobi,
  • turistično vodenje,
  • organizacijo.

Dodatne informacije

Izberite termin:

24.09.2018 – 31.09.2018, 5.10.2018 – 13.10.2018