fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

ČUDOVITA LEDENA JAMA EISRIESENWELT in SALZBURG

59.00

Opis

Odhod iz Maribora ob dogovorjeni uri. Vožnja v Avstrijo po avstrijski avtocesti proti Salzburgu (izvoz za Werfen). Obiščete jo lahko kot samostojen izlet, ali pa ga združite bodisi z obiskom romantičnega Hallstatta, kulturnega Salzburga ali razglednega Orlovega gnezda. Potrebujete res topla zimska oblačila (bunda, rokavice, šal, kapa) in dobro obuvalo, saj je v jami precej mokro in tudi steze ter 1400 stopnic so kje malce ledene. Dober podplat, ne balerink.

Okoli 10 ure bomo prispeli do parkirišča, kjer bomo presedli na lokalni avtobus in se zapeljali do višjega predela. Nato vas čaka 15 minut hoje v hrib skozi tunel. Z gondolo se bomo povzpeli do vrha, kjer bomo ponovno hodili okoli 15 minut do vhoda v ledeno jamo.

V sami jami je dol še 700 stopnic in seveda toliko tudi nazaj. Kondicijo le vzemite s seboj in topla oblačila tudi! V jami je namreč skozi vso leto okoli 0 stopinj Celzija. Ogled traja nekje uro in pol. V jami je prepovedano fotografirati. Nekaj malega o jami:

Jama je zaradi svoje nedostopnosti bila popolnoma neznana do leta 1897, ko je vanjo prvič stopil domačin Anton von Posselt in prodrl približno 200 metrov. Leto kasneje je o jami tudi poročal, a potem na jamo povsem pozabil. Raziskovanje je leta 1913 nadaljeval ustanovitelj Salzburških jamarjev Alexander von Mørk. Šele po prvi svetovni vojni potem razsežno raziščejo jamo in celoten jamski sistem. Seveda je s tem postajala ledena jama tudi turistična posebnost. Koča pred gondolo je bila zgrajena že leta 1920. Postopoma so gradili potem tudi infrastrukturo za dostopnost do jame, ki je vse prej kot lahka. Poti, tuneli in še gondola za povrh. V jami se sprehodite po trdi temi z lučkami, saj ni nobene osvetlitve jame. Ogledate si naravne skulpture in se sprehodite tudi po ledenih tunelih in ob ledeniškem jeziku. Jama je res nekaj posebnega in vsekakor vredna obiska, zato nikar ne odlašajte z izletom.

Po končani vrnitvi v dolino se bomo počasi odpravili do Salzburga in ogled tega prelepega mesta ter prosto za individualno kosilo ali samostojen potep.

V popoldanskih urah vrnitev proti domu.

Cena: 59 eur / oseba pri 45 potnikih

Pri manj kot 40 potnikih: 64eur

Cena zajema: prevoz z turističnim avtobusom, vstopnina v jamo, gondola do jame, avtobus do vhoda, ogledi po programu, nezgodno zavarovanje na avtobusu, organizacija in izvedba, lokalno vodenje v jami, aperitiv na avtobusu, za društva in zaključene skupine: 1 x izvod foto knjige.

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA: TA MIDEA, Pušnik Jože s.p., Šober 50, 2354 Bresternica. PE Cesta v Rošpoh 22, 2351 Kamnica. Kontakt: 051388465 in mideasp@gmail.com.

Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa. Splošni pogoji na www.ta-midea.si.