fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

DAN MLADOSTI V BEOGRADU

205.00

Opis

1 dan: Odhod avtobusa ob 01.00 in vožnja skozi Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Beograda. Spoznali bomo sedem tisoč let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med vzhodom in zahodom. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo obiskali Hišo cvetja, nato pa se bomo podali v spoznavanja srbske prestolnice. Pod vodstvom lokalnega vodnika si boste ogledali cerkev sv. Save, beograjski park Kalemegdan, kjer je tudi grobnica narodnih herojev, parlament, mestno hišo, Terazije, gledališče… Sprehodili se bomo tudi po znameniti Knez Mihajlovi ulici… kosilo po želji. Namestitev v hotelu krajši počitek, ali čas za samostojno raziskovanje mesta. Za dober zaključek dneva bomo po želji (doplačilo 25 eur) odšli do znamenite Skadarlije, kjer boste ob zvokih starogradskih pesmi in odlični kulinariki uživali pozno v noč. Nočitev.

2 dan: Po zajtrku odhod na Avalo, kjer si bomo ogledali mogočen Meštrovičev spomenik neznanemu junaku in uživali v prekrasnem pogledu. Malo pred vrhom Avale je tudi spomenik žrtvam avionske nesreče, med katerimi so tudi predstavniki ruske armije, ki so leteli na miting ob 20 letnici osvoboditve Beograda. Na poti do Avale se bomo ustavili tudi v spominskem parku Janjici, kjer so postavili spomenik 80.000 žrtvam, ki so jih ustrelili v času druge svetovne vojne.

3 dan: Novi Sad

Po zajtrku si bomo pred vstopom v mesto ogledali mogočno Petrovaradinske trdnjave, ti. donavskega Gibraltarja. Privoščili si bomo tudi kavico s prekrasnim razgledom na Donavo in mesto. Sledil bo ogled Novega Sada. Z lokalnim vodičem vam bomo razkazali staro mestno jedro ”Srbskih Aten” in njegove znamenitosti: Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška Šola, Miletićeva ulica (najlepša ulica v srcu starega Novega Sada, kjer je veliko trgovinic s spominki, ter tradicionalno restavracijo “Kod Lipe”, Trg Marije Trandafil, Zmaj Jovina (zona za pešce od Trga Svobode do Dunavske ulice), Vladikin dvor, Trčika (naziv za stari novosadski tramvaj preurejen v bar), Nikolajevska cerkev, Matico Srbsko. Prosto za nakupe, kosilo, samostojne oglede. Odhod proti Fruški gori n ogled samostana Hopovo skozi Rumo (možno nakupovanje v nakupovalnem centru Panda).

Na poti se bomo ustavili še malo pred mejo, kjer si bomo ogledali spominski park »Sremska fronta«. Odhod proti Sremski Mitrovici, kjer se bomo ustavili na seoskem turizmu, kjer bomo priča pravi gostoljubnosti domačinov. Kosilo in degustacija. Po druženju pot proti domu, prestop srbsko hrvaške meje, pot po Hrvaški AC domov, kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE pri 25 osebah:

 • prevoz z avtobusom,
 • 2 x PP v hotelu 3* v 1/2 sobi,
 • zunanje oglede,
 • vse vstopnine,
 • kosilo zadnji dan,
 • lokalno spremstvo in lokalni vodniki,
 • nezgodno zavarovanje,
 • spremstvo in organizacijo,
 • vstopna taksa v Srbijo,
 • DDV v Slo, Hrvaški, Srbiji,
 • 1 x foto knjiga zaključene skupine.

DOPLAČILA: 1/1 soba 25 €, večerja na Skadarliji cca 25 eur.