041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si
Akcija!

Jugoslovanska avantura: PO POTEH AVNOJA

135.00 98.00

Jugoslavanska avantura in pustolovščina! Poglejte kje je Titova pečina, odkrijte čudoviti vodni svet slapov Une, obiščite našo zgodovino!

28 na zalogi

Opis

PO POTEH AVNOJA ali VZHODNA BOSNA

Na majhnem prostoru nekdanje Jugoslavije, ki je nekaj desetletij uspešno delovala kot celota, je mnogo krajev in spomenikov vezanih na čas II. svetovne vojne. Spoznajmo nekatere izmed njih in lepoto vzhodne Bosne…

1. dan: Slovenija — Bihać — Drvar — Jajce:
Odhod avtobusa predvidoma ob 02.00 uri iz Maribora ali kraja po dogovoru in vožnja mimo Zagreba, Karlovca do prehoda Petrovo Selo in do Bihaća. Mesto leži na obali reke Une in prav tu je bilo mesto 1. zasedanja Avnoja. Mi se bomo sprehodili po starem mestnem jedru z lokalnim vodnikom in na koncu posedeli v enem izmed mnogih lokalov ob reki. Ta daje malemu mestecu prav poseben čar. Ogled in prosto cca 1,5 ure.
Pot nas pelje naprej mimo kraja Bosanski Petrovac do Drvarja, mesta slavnega desanta oziroma nemške operacije »Rosselsprung«. Iz leta 1944 je tu »Titovapečina«, danes pod njo še Spominski park. Prisluhnemo zgodbi o junaštvu druge vojne in se peš povzpnemo do danes obnovljene hiše, skrite v pečini. Ogled in prosto.
Dan zaključimo ob reki Vrbas, v mestecu Jajce. Leži ob sotočju Plive v Vrbas, s slapovi, ki simbolizirajo nekdanjo Jugoslavijo in je najbolj poznano po II. zasedanju Avnoja. Tu je nastala tiskovna agencija Tanjug.
Namestitev v hotel v Jajcu ali okolici, večerja. Nočitev.
2. dan: Jajce — Banja Luka:
Po zajtrku ogled muzeja 2. zasedanje Avnoja, katerega obnovo so donirale vse nekdanje jugoslovanske republike. Po ogledu muzeja sledi ogled mesta s številnimi spomeniki: Eiffelov most, Stari grad, Etno zbirka Jajce, katakombe, Medvedja kula, Sat kula, trdnjava, cerkev sv. Marije, Ženska džamija, džamija Esme Sultanije (edina džamija, ki nosi žensko ime), frančiškanski samostan, Mitrej… Sledi obisk Janjskih otokov. Tu čudežni vodni kraški svet zasije v vsem sijaju. Voda vse naokoli, prekrasne kaskade, potoki, slapovi, vmes pa bujna drevesa, ki spominjajo na renesančne parke…Prosto. Sledi prihod v Banja Luko, ogled mesta, kosilo. Prosto. Sledi povratek proti domu. Prihod domov v večernih urah.

Cena vključuje:
– 1 x PP v hotelu 3* v dvoposteljni sobi;

– oglede po programu z vključenimi vstopninami;
– lokalno vodenja v Bihaču, Jajcu, Banja Luki; + kosilo v Banja Luki,
– vodenje slovenskega vodnika z licenco in organizacijo ekskurzije;
– osnovno zavarovanje turistov in izletnikov;
– DDV po ZDDV. CENA: pri številu udeležencev v avtobusu..

Cena: že od 105 eur pri 45 potnikih, sicer doplačilo 15 eur

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA: MIDEA – PREVOZI, Pušnik Jože s.p. Šober 50, 2354 Bresternica
PE Cesta v Rošpoh 22, 2351 Kamnica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.