041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si
Akcija!

Korčula – Vela Luka – 7 x PP, TT, prevoz, trajekt in GRATIS izlet v mesto Korčula ter obisk groba Oliverja Dragojeviča

389.00 375.00

35 na zalogi

Opis

KORČULA – VELA LUKA in zadnji dom Oliverja Dragojeviča

5 – 12 september 2020

Korčula je južno dalmatinski otok v Srednjem Jadranu. Leži južno od Hvara, severno od Lastova in zahodno od Pelješca. S površino 271,47 km² je po velikosti šesti največji hrvaški otok in tretji med otoki Dalmacije. S celino jo povezujeta dva trajekta na linijah Split-Vela Luka in Orebić-Dominče.

Čeprav je v neposredni bližini južnih pobočij Pelješca, znanega vinorodnega območja Dingač, kjer pridelujejo “kralja hrvaških rdečih vin”, pa Korčula slovi po svoji beli kapljici. Njihova najbolj znana sorta je pošip, ki daje polno vino z visokim deležem alkohola, za ljubitelje lažjih vin bo prava izbira rukatac, tretja znamenita sorta s Korčule pa je grk, posebnež, ki ga gojijo le v okolici kraja Lumbarda.

Lahko boste obiskali enega izmed najlepših otokov Hrvaške, ki je na vseh lestvicah, Proizd: na zahodni strani Korčule in povsem neposeljen, zato je odličen za pobeg iz mestnega vrveža in z bolj obleganih otokov. Nanj vozijo ladjice iz Vele Luke na Korčuli.

Prav tako imamo samo nekaj minut do pokopališča Svetega Roka, kjer je pokopana legenda Hrvaške glasbe Oliver Dragojevič.

En dan se bomo odpravili v mesto Korčula, kjer si bomo ogledali mesto in imeli prosto za kopanje ter individualno raziskovanje.

Bivali bomo v hotelu Korkyra****, ki ima svoj lastni bazen, lastno plažo, do katere se peljete s hotelsko ladjico in mir ter tišino…

Cena 375 zajema:

  • 7 x PP,
  • Avtobusni prevoz, cestnine, organizacijo, spremljanje na poti, predstavnika agencije vseh 7 dni,
  • Trajekt,
  • Turistična taksa,
  • Izlet v Korčula mesto..

Možna doplačila: enoposteljna soba 20 eur / dan POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 051388465 in 041722171.

PRIJAVE NA: mideasp@gmail.com in 051388465

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA: MIDEA – PREVOZI, Pušnik Jože s.p. Šober 50, 2354 Bresternica PE Cesta v Rošpoh 22, 2351

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.