041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

LEPOTE DOLOMITOV

155.00

Opis

1 dan:

Odhod iz dogovorjenega mesta ob  05:00 uri zjutraj.

Odhod avtobusa iz Slovenije v jutranjih urah ob npr. 05:00. Vožnja v smeri Dravograda in čez Avstrijo. Krajši postanki.

V dopoldanskih urah bomo prispeli v Pieve di Cadore. Privoščili si bomo krajši postanek. Sledila bo vožnja v osrčje Dolomitov, naš cilj bo znano zimsko športno središče Cortina d’ Ampezzo.

Najprej bomo obiskali  jezero Misurina, ki leži pod vznožjem gore Tre Cime. Po zajtrku in ogledu se bomo odpeljali po panoramski cesti čez prelaz Tre Croce.

Sledila bo vožnja nazaj do Cortine d’ Ampezzo, kjer si bomo ogledali mestno jedro.

Nato bomo vstopili na veliko dolomitsko cesto in uživali na slikoviti vožnji do prelaza Falzarego, ki se nahaja na višini cca 2100 m. Imeli bomo najlepši razgled na alpske vrhove. Z gondolsko žičnico se bomo po želji (doplačilo) povzpeli do višine 2800 m in imeli čudovit razgled na vrhove vzhodnih Dolomitov. Prosto za ogled in sprehod po vrhovih Dolomitov. Počasi vožnja naprej okoli Dolomitov in po pokrajini Belluno. Z izletom bomo namreč obkrožili kompleten naravni park Tre Cime in naravni park Fenes – Sennes – Braies park. Namestitev v hotelu. Prosto. Večerja. Nočitev.

2 dan:  

Po zajtrku se bomo podali naprej po raziskovanju Dolomitske pokrajine. Občudovali bomo znano smučarsko letovišče Kronplatz in naprej mimo Brunecka.

Peljali se bomo po čudoviti Pustriški dolini (Val Pusteria v Južnem Tirolskem) do kraja Braies oziroma natančneje do jezera Braies v naravnem parku Fenes – Sennes – Braies Naravni park. Prosto cca 3 ure za ogled prečudovite pokrajine ob jezeru, ki  leži na slabih 1500 metrih nadmorske višine, v globino dosega vse do 36 metrov, za spektakularno kuliso pa poskrbi 2810 metrov visoka gora Croda del Becco (Seekofel), ki se vzpenja nad njim. Turizem se je v teh krajih začel že v 19. stoletju, leta 1899 so tam odprli hotel Pragser Wildsee, ki deluje vse do danes, nekoč pa je tam rada počitnikovala avstroogrska aristokracija – tudi nadvojvoda Ferdinand, ki je kmalu po oddihu v teh krajih umrl v atentatu v Sarajevu, s tem pa se je začela prva svetovna vojna. Pomembno vlogo je hotel Pragser Wildsee odigral v drugi svetovni vojni, prav tam so namreč zaporniki, ki jih je SS iz koncentracijskega taborišča Dachau odpeljal na Južno Tirolsko, dočakali osvoboditev. Kljub pestri zgodovini pa jezero pozneje ni doživelo večjega turističnega razvoja in bi verjetno še danes bilo le ena od lepih lokacij v Dolomitih, če ga ne bi izbrali za prizorišče TV-serije. Televizijce je tja privabila regionalna organizacija Business Location Südtirol (BLS), odgovorna za spodbujanje gospodarstva v Zgornjem Poadižju oziroma Južnem Tirolskem, in s sponzorskimi sredstvi so jih prepričali, da so jezero Braies izbrali za glavno prizorišče serije Gorski čuvaj (Un passo dal cielo) s Terenceom Hillom v glavni vlogi. Jezero je izhodiščna točka pohodniške poti Alta Via 1, znane tudi kot “La Classica”. To je okoli 150 kilometrov dolga pohodniška pot, ki velja za najlažjo med dolomitskimi trasami, na njej pa ste deležni nekaterih najlepših prizorov v Dolomitih.

V San Candido in pod goro Baranci boste uživali prost čas za sprehod po svežem gozdnem gorskem zraku in se po želji peljali s sedežnico, kjer boste imeli čudovit pogled na Dolomite in gozdnato pokrajino. Sedežnica za M. Baranci je za doplačati po želji na licu mesta 11,80 eur povratna karta.  Prosto cca 2 uri. Od jezera kratka pot v ToblachDobbiaco, kjer bomo obiskali izvir reke Drave,  nato pot nazaj proti domu, kamor prispemo v večernih urah okoli 21:00.

Ponudba vsebuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • zunanji ogledi po programu
  • cestne pristojbine
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • spremstvo in organizacija izleta
  • 1 x pol penzion v dvoposteljnih sobah***,
  • kavica in aperitiv na avtobusu,
  • 1 x spominska foto knjiga za društvo.

DOPLAČILA po želji: gondola na Falzarego, eno posteljna soba doplačilo 25 eur.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.