fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si
Akcija!

MOJE PESMI, MOJE SANJE: ORLOVO GNEZDO, RUDNIK SOLI IN KRALJEVO JEZERO

72.00

Na voljo po naročilu

Opis

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (kraj odhoda po dogovoru).  Vožnja skozi Karavanški predor in s krajšimi vmesnimi postanki po »turski avtocesti« mimo Salzburga na Bavarsko. Kot majhen žepek se zajeda v Avstrijo, obdana je s krasnimi skalnatimi vršaci, na sredini pa je Kraljevo jezero – Konigsee. To deželico si je zloglasni nemški voditelj Adolf Hitler že pred začetkom 2. svetovne vojne izbral za poletni sedež svoje nacistične države. Zgradili so številne protokolarne in zasebne objekte, ki so bili po vojni porušeni in uničeni. Njegovi najbližji sodelavci pa so mu za 50. rojstni dan visoko na skalnem vrhu Kollstein zgradili počitniško hišico, ki je pravcata palača. In to tako imenovano Orlovo gnezdo je naš cilj!

Podali se bomo po slikoviti, v žive skale vsekani panoramski alpski cesti na Hitlerjevo rezidenco Kehlsteinhaus – ORLOVO GNEZDO, kamor sta zahajala z Evo Braun ter vse takratne znane politične osebnosti. Orlovo gnezdo je bilo zgrajeno za Hitlerjev 50. rojstni dan. Z razgledne ploščadi (1.834 m) se ponuja veličasten razgled na Salzburške in Bavarske Alpe ter jezera. Postanek.

Popoldne se bomo spustili v najlepšo bavarsko pokrajino, do BERCHTESGADNA, ki je poznan po solnih rudnikih. Tod so to vsestransko pomembno surovino, začimbo,….  začeli pridobivati že zelo zgodaj. Preoblečeni v rudarska zaščitna oblačila se bomo spustili v rov, globoko pod zemljo.  Spoznali bomo način rudarskega dela in pridobivanja soli,  po lesenih toboganih se bomo spustili vse do podzemnega slanega jezera. Po dobrih dveh urah podzemnega življenja se bomo vrnili  »na svetlo«.

Krajša vožnja do fjordsko oblikovanega KRALJEVEGA JEZERA ob vznožju slikovite gore Watzmann. Postanek za ogled in sprehod po čudovitem naravnem okolju.

 

CENA VKLJUČUJE: 

  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,
  • cestne ter ekološke pristojbine in parkirnine,
  • vožnja s posebnimi avtobusi in dvigalom do Orlovega gnezda,
  • vstopnino v rudnik soli Berchtesgaden,
  • zunanje oglede po programu,
  • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
  • vodenje vodnika z licenco GZS,
  • organizacijo in DDV.