fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

NARODNI PARK BRIONI, SKRIVNOSTNI PODZEMNI SVET ISTRE ter HRVAŠKA TOSKANA

150.00

Na voljo po naročilu

Opis

1 dan:

Zgodnji jutranji odhod (okoli 2:30 ure) ter vožnja z vmesnimi postanki do Fažane, kjer se boste vkrcali na ladjo za Veliki Brion, ki je največji otok brionskega arhipelaga. Podoba Brionov je še vedno skoraj takšna, kot je bila desetletja nazaj. Le golf igrišča oznanjajo prihod novih dni. Ob prihodu na otok bo najprej na vrsti vožnja s turističnim vlakcem po otoku mimo velikih starih oljk, skozi veličasten drevored do safari parka, kjer prebivajo nekatere eksotične živali, ki jih je od tujih državnikov dobil v dar Tito. Nato sledi obisk bizantinskega kastruma, ogled ostankov rimske vile v zalivu Verige ter vožnja mimo številnih vil in rezidenc. Po zaključenem vodenem ogledu še nekaj prostega časa za individualne oglede. Nato bo sledil povratek v Fažano, kjer vam bodo v restavraciji pripravili kosilo. Potem se boste odpeljali do Pule. Z lokalnim vodnikom se boste sprehodili mimo največjih znamenitosti Pule: Amfiteater, Zlata vrata, Herkulova vrata, Avgustov hram, … Po zaključenih ogledu boste imeli še nekaj prostega časa za osvežitev. Nato sledi pot do hotela. Namestitev v hotelu v Puli. Večerja. Nočitev.

2 dan:

Po zajtrku okoli 10.00 ure odhod iz Pule in kratka pot do skrivnostne in pravljične jame Baredine. V jami se je poigrala narava čez tisočletja in videli boste vse skrivnosti podzemnega sveta na enem mestu (kapniki, stalagmiti, človeška ribica). Jama ni zahtevna za obisk (adidaski) in hoja v jamo je počasna.

Drugi del skupine se bo istočasno podal v muzej zgodovine ljudi in kmetijstva Istre. V muzeju se prepletajo tri zgodbe in sicer o kruhu, olju in vinu kakor tudi o gostoljubnosti tamkajšnjih prebivalcev – Traktor Story.

Nato sledi menjava skupin. Po končanih ogledih sledi degustacija pravih istrskih značilnosti in sicer: pozdrav z  olivnim oljem, degustacija vina, pršuta in sira, istrske vinske juhe in fritule kot posladek.

Po degustaciji prosto za nakup spominkov, kavico in pot po dolini Mirne – dolini Velog Jože ali hrvaški Toskani do fascinantnega Motovuna. Mestece stoji na vrhu 277 m visoke strme vzpetine, ki prevladuje nad dolino reke Mirne. V okolici so vinogradi in sadovnjaki. V zadnjem času je poznan tudi po letnem filmskem festivalu, ki ga je leta 1999 postavil na noge hrvaški filmski režiser Rajko Grlić. Najstarejši del mestnega jedra je obzidan z dobro ohranjenim obzidjem iz 13. in 14. stoletja, ki danes služi kot sprehajališče s katerega je lep razgled na okolico. Na južnem in vzhodnem pobočju hriba sta se razvili dve predmestji. Vsi trije deli so povezani v enotno mesto s sestavom utrdb in obzidij. Na glavnem mestnem trgu stoji trdnjava – zvonik iz 13. stoletja. Ob trdnjavi je baročna cerkev svetega Stjepana zgrajena leta 1614 na mestu starejše cerkve po načrtih beneškega arhitekta Paladia. Sledi prosto za ogled. Po ogledu na obzidju Motovuna istrsko kosilo v priznani konobi Fakin, kjer boste razvajali brbončice z pravimi tradicionalnimi istrskimi dobrotami: najprej oljčno olje z belim tartufom, istrska mineštra s bobičima (popularna istrska jed, Bobiči je po nekaterih virih istrsko ime za mlado koruzo, po drugih pa ime za zrnje mlade koruze, fuži s golažem (Fuži so značilne istrske testenine, za katere naredijo testo iz moke, soli, jajc in vode), 1 dc belega in 1 dc rdečega vina, ki je njihov lasten proizvod, palačinka.

Prosto še za samostojne oglede in nato skupen odhod z griča do avtobusa.

Pot proti domu z vmesnimi postanki, tudi v Trojanah in prihod domov, kamor boste prispeli v večernih urah.

 

Cena zajema:

 • prevoz z turističnim avtobusom Mercedes Benz Tourismo 48 sedežev,
 • organizacija in izvedba,
 • turistično spremljanje,
 • izlet na Veliki Brion iz Fažane (povratna vožnja z ladjo, vstopnina v nacionalni park, vožnja s turističnim vlakcem, lokalno vodenje po Velikem Brionu),
 • 1 x kosilo v Fažani,
 • ogled Pule z lokalnim vodnikom,
 • zunanje oglede po programu,
 • parkirnine,
 • lokalni bus na Motovun in vstopnico,
 • 1 x PP v hotelu,
 • vstopnina in voden ogled v jami Baredine,
 • vstopnina in voden ogled v muzeju Traktor Story,
 • degustacija: olje, pršut, sir, istrska vinska juha, vino 3 dcl, fritule,
 • 1 x kosilo v Motovunu.