fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

ODKRIVANJE ZELENEGA ZLATA IN KULTURNE DEDIŠČINE ŽALCA Z OKOLICO

45.00

Na voljo po naročilu

Opis

Zbirno mesto potnikov ob 08:00 uri. Odhod proti Celju in postanek v starem delu Celja za kavico ter kratek sprehod.

V Žalcu si boste ogledali Eko muzej hmeljarstva in pivovarstva. Obiskovalec v njem spoznava prehrano, oblačila, običaje, številne  hmeljarske izdelke ter orodja za pridelavo in obdelavo hmelja. Zbirka je nastala s pomočjo družin, ki živijo s hmeljem, njihove dokumentacije, fotografij, spominov. Ime ekomuzej izhaja iz njegove povezanosti z okoljem in ljudmi. Okusili boste originalno malico hmeljarjev in obiralcev hmelja, ki je sestavljena iz toplih murk (krompirja s kumaricami), stročjega fižola zabeljenega z ocvirki in kuhane govedine. Prav na tej točki si boste lahko po želji kupili vrček za fontano piva. Prosto za kavico.

Potem se bomo podali do fontane piva, prve fontane piva na svetu. Fontana piva Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva v naši državi.

Sledi kratka prijetna vožnja v Teharje in obisk spominskega parka. Spominski park Teharje je osrednji državni park Republike Slovenije, ki je posvečen nekdaj zamolčanim žrtvam povojnih pobojev. V bližini kosilo.

Na poti proti domu se bomo ustavili pri edinem čebelarstvu v Sloveniji, ki združuje dva najvišja naziva, ki ju je bilo mogoče pridobiti v čebelarskem poklicu. To sta naziv valificirani delavec v čebelarstvu – poklic čebelar, ki ga je pridobil oče Franc leta 1956, in naziv ebelarski mojster, ki ga je pridobil sin Aleksander leta 2006. Tako z obširnim znanjem ohranjajo tradicijo in zagotavljajo kvaliteto čebeljih proizvodov na visokem strokovnem nivoju. O tem pričajo vsakoletna priznanja za kakovost, ki jih dobivajo na ocenjevanjih po Sloveniji. Tudi vas prijazno vabijo, da jih obiščemo in poskusite medene dobrote, ki so jih pridne čebele nabrale, da bi nas vse z njimi razveseljevale. Po ogledu in možnosti nakupa v njihovi trgovini pot proti domu.

 

Cena zajema:

  • Prevoz, organizacija in izvedba,
  • spominski park Teharje,
  • vstopnina in voden ogled Eko muzej hmeljarstva in pivovarstva
  • z originalno malico hmeljarjev in obiralcev hmelja, ki je sestavljena iz toplih murk (krompirja s kumaricami), stročjega fižola zabeljenega z ocvirki in kuhane govedine
  • cestnine, turistično spremstvo,
  • nezgodno zavarovanje na avtobusu,
  • foto knjiga 1 izvod za društvo GRATIS,
  • KOSILO,
  • Ogled čebelarstva in možnost nakupa nagrajenih medenih dobrot

Možna doplačila:

  • Fontana piva 8 €