fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

PRAVLJIČNI GRADOVI SLOVAŠKE

129.00

Slovaki sami sebe imenujejo Slovenci, najbolj brana ženska revija pri njih je Slovenka in največji zaposlovalec so Slovenske železnice. S to deželo v srcu Evrope imamo Slovenci poleg stalnih zamenjav predvsem na športnih tekmovanjih še mnogo skupnega. Podajte se na Slovaško z nami in spoznajte njihove lepote in posebnosti.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

1 dan:

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta ob 5.00. Vožnja mimo Gradca in Dunaja do kraja Bojnice. Veličastni pravljični grad Bojnice. Grad ima zelo privlačno zunanjost. Prenovljen je bil v 18. stoletju in spominja na pravljične gradove Ludvika Bavarskega. Na turistični zemljevid so prispele zaradi istoimenskega gradu, v katerem je bilo posnetih veliko priljubljenih filmov. Čudovito poletje in umirjena čarobna zima naredi to destinacijo idealen kraj za oddih. Kakorkoli, zanimivo je dejstvo, da je bilo območje, na katerem se danes razprostira to mesto, naseljeno že v prazgodovini. Naselje, ki obstaja še danes, je bilo ustanovljeno v devetem stoletju, po izgradnji prve obrambne trdnjave, medtem, ko prvi zapisi o tem mestu izvirajo iz leta 1113. Danes je ta kraj prefinjeno mesto z velikim številom kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, pa tudi zelo priljubljena turistična destinacija med ljudmi, ki želijo mirne počitnice. Dvorec Bojnice je eden najlepših zakladov na Slovaškem – grad in njegova okolica imata avro renesanse in baročnega stila, s pridihom neo-gotskega stila. Grad je poln dragocenih zgodovinskih starin, zaradi česar je eden izmed najbolj obiskanih gradov na Slovaškem. Voden ogled gradu in podzemne jame, vstopnina v ceni aranžmaja. Prost ogle parka in lipe kralja Mateja ter ginko drevesa. Prosto za osvežitev. Nato pot proti Trenčinu.

V mestu Trenčin je skoraj obvezen prijeten sprehod do gradu, ki velja za enega med največjimi na Slovaškem. Na skali, na kateri grad stoji, je napis, ki slavi zmago Rimljanov nad germanskimi plemeni, z gradu pa je veličasten pogled na mesto. V gradu je živela tudi nam bolj poznana Barbara Celjska, druga žena Ziegmunda Luksemburškega, vodiči pa imajo na zalogi številne zanimive zgodbe in prigode, ki so se dogajale aristokratskim lastnikom.

Zunanji ogled gradu, prosto za kavico in nakup spominkov ter pot do slovaške prestolnice. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2 dan:

Zajtrk. Ogled mesta Bratislava. Mimo slikovite predsedniške palače se bomo po grajski ulici dvignili na Bratislavski grad. Sprehodili se bomo mimo parlamenta do grajskega dvorišča, kjer bomo videli spomenik Svetopolku in imeli čudovito panoramo na Donavo, nove predele mesta in ob lepem vremenu celo na dunajsko polje. Skozi nekdanja Mihaelova mestna vrata bomo vstopili na bratislavski korzo in se sprehodili po Mihelovi in Venturski ulici mimo Liszotve in Mozartove hiše, do spomenika holokavstu in Martinove katedrale, ki je bila v času turške zasedbe Ogrske, kronska cerkev Ogrskih kraljev. Po največjem trgu v mestu se bomo odpravili do stare stavbe Narodnega gledališča in si ogledali na gosposki ulici mestne posebneže kot so Čumil, Schoene Nazi, Francoski vojak, Roland in nekatere druge. Nato se bomo podali na sotočje Donave in Morave, kjer je na vrhu skale nekoč stal ponosni grad Devin, ki je veljal za neosvojljivega. Slišali bomo zgodbo o Deviškem stolpu, videli ostanke predslovanske bazilike in bili deležni še enega panoramskega razgleda. Prosto za okrepčilo in popoldan pot proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena je veljavna pri najmanj 40 potnikih, sicer doplačilo 15 eur in VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 1 x NZ v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, vstopnino v grad Bojnice in jamo z vodenjem, vstopnina v Devin, lokalno vodenje, kjer je potrebno, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo, foto knjiga za skupino, aperitiv, kavica.

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA:

TA MIDEA, Pušnik Jože s.p., Šober 50, 2354 Bresternica. PE Cesta v Rošpoh 22, 2351 Kamnica.

Kontakt: 051388465 in mideasp@gmail.com.

 

Agencija si pridržuje spremembo v vrstnem redu programa. Splošni pogoji na www.ta-midea.si.

Dodatne informacije

Izberite termin

24.7.2018 – 28.7.2018, 24.8.2018 – 28.8.2018