fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

SARAJEVO – PRESTOLNICA TREH VERSTEV IN NAJSTAREJŠE BOSANSKE PIRAMIDE VISOKO

125.00

Na voljo po naročilu

Opis

1 dan: V petek zvečer se okoli 23:00 ure odpravimo na pot čez Hrvaško – nočna vožnja do BiH.

2 dan: Kratka pot do Sarajeva in najprej ogled tunela Upanja. Sarajevski predor, znan tudi kot »sarajevski ratni tunel« je naziv za predor, ki je bil zgrajen med obleganjem Sarajeva leta 1993, izpod steze letališča Butmir, pod nogami vojakov Združenih narodov in le 50 m vstran od položajev vojske Republike srbske, ter je povezoval dva položaja bosanske armade (Dobrinjo in Butmir), zato so ga na kratko imenovali kar Tunel D-B. Predor je bil dolg okoli 720 m in visok okoli 1,50 m, na nekaterih delih pa do 1,80 m. Predor so v uradnih pogovorih med bosansko armado in modrimi čeladami imenovali kar »predor, ki ga ni«, ter je bil največja skrivnost Sarajeva. Po njegovi zaslugi je v oblegano Sarajevo prihajala hrana, orožje, cigarete in drug prepotreben material. Po vodenem ogledu in predstavitvenem filmu v stari del mesta Sarajevo. Ogled z lokalnim vodnikom. PROSTO ZA KOSILO in nakupe cca 3,5 ure. Po zbiranju odhod proti Vogošči. Namestitev v hotelu. Nekaj časa prosto. Večerja. Nočitev.

3 dan: Zajtrk. Zapustitev hotela. Sledi kratka pot do arheološkega parka Visoko, kjer so odkrili najstarejše piramide na svetu. Bosanska dolina piramid je največji svetovni kompleks piramidnih gradenj. Piramide je razkril Semir Osmanagič, ki je v raziskovanje svoje trditve zastavil vso svoje premoženje in naletel predvsem na zasmehovanje ljudi, dokler ni dokazal, da je ta predel Bosne pozidan s piramidami in prepreden s skrivnostnimi tuneli. Dolina piramid je sestavljena iz Bosanske piramide Sonca (Visočica), ki je z višino več kot 220 metrov, precej višja od poznane Keopsove piramide; nato dolino sestavlja Mesečeva piramida (Plješevica, 190 m), piramida bosanskega Zmaja (Buci, 90 m) in obdelanih gričev cerkve Matere Zemlje (Krstac) in piramide Ljubezni (Cemerac). Pod vodstvom vodnika se boste najprej podali na Tumulus, svetišče in nato sledi odhod v podzemni labirint Ravne, svet prepletenih rovov, tunelov in podzemnih poti, ki so za turiste urejeni (višina stropa 2 metra, konstantna temperatura 12C) zrak je pa sicer poln ionov in pozitivnega valovanja, kjer se bo vaše telo okrepilo in revitaliziralo. Po končanem programu boste v bližnji restavraciji razvajali brbončice z internacionalnimi in bosanskimi jedmi na žaru. Po kosilu in končanem druženju se boste odpravili z rednimi vmesnimi postanki proti domu, kamor boste prispeli v poznih nočnih (jutranjih) urah.

 

Cena zajema:

Prevoz z turističnim avtobusom, organizacija in izvedba, slovensko spremljanje, cestnine, 2 voznika, pristojbine in parkirnine,

  • 1 x polpenzion v hotelu ***, dvoposteljne sobe,
  • Ogled Sarajeva z lokalnim vodnikom,
  • Vstopnina v park Vrelo Bosne,
  • Aperitiv na avtobusu + voda + pivo,
  • Zjutraj zajtrk na avtobusu,
  • Vstopnina v Tunel Upanja in predstavitveni film,
  • Vstopnina v arheološki park Visoko in voden ogled lokacij Ravne, Tumulus in Vidikovac.