fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

ZLATI OTOK KRK in DIH JUGOSLAVIJE: GOLI OTOK – 2 dni

149.00

Otok Krk, nekoč priljubljen kraj knezov in plemiških družin, je danes popularna destinacija za razne dogodivščine in družinske počitnice. Naslov Zlatega otoka si je zaslužil že v antiki zaradi velikega števila dolgih sončnih dni in bogatih, rodovitnih tal. Pridite in se sami prepričajte o lepoti narave in gostoljubnosti ljudi na Krku!

Opis

1 dan: Odhod avtobusa ob cca. 4.00 uri zjutraj izpred vašega zbirnega mesta. Sledila bo prijetna vožnja do Gruškovja, kjer bomo  prečkali slovensko-hrvaško mejo. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne do Hrvaške meje naprej čez Krčki most na otok Krk.

V mestu Krk se bomo vkrcali na ladjo, kjer nas bo prijazna posadka pričakala s pijačo dobrodošlice in malico. Prijetna vožnja z ladjico ob obali Stare Baške, mimo otoka Sv. Grgur. Tukaj bomo lahko občudovali strme stene, na vrhovih katerih so zgrajeni bunkerji, ki so jih gradili politični zaporniki.

Po panoranskem ogledu bomo nadaljevali plutje proti jugoslovanskemu Alkatrazu – Golemu otoku. Zapori na otoku so bili zgrajeni za politične zapornike v obdobju 1952-1989, po naročilu komunistične partije in Josipa Broza – Tita. Po otoku nas bo vodil bivši politični zapornik, ki nam bo razkazal celice in nekdanje delavnice. Po ogledu se vračamo na ladjo, kjer nas bo čakalo kosilo.

Nadaljevanje plutja do otoka Grgurja, kjer si ogledamo ženski politični zapor. V primeru lepega vremena in če bo nam čas dopuščal, se bomo lahko tudi kopali  na eni izmed rajskih plaž. Po prihodu v mesto se ob dogovorjeni uri se odpeljemo do bližnjega hotela, kjer sledi namestitev, večerja in nočitev v hotelu na otoku Krk.

2 dan: Po zajtrku bomo nekaj časa še uživali ob kavi ali sproščenem klepetu, nato pa se bomo počasi odpravili na pot.

Obiskali  bomo prijetno vasico Vrbnik, ki je znana po avtohtonem vinu Vrbnički žlahtini in figovem žganju. Krški knezi Frankopani, ki so bili najmočnejša srednjeveška hrvaška rodbina so izvirali ravno iz Vrbnika. V mestu je stala nekdaj knežja palača in dva dvora ter dvorec Gradec na robu Vrbniškega polja. Mesto se ponaša z najožjo ulico (meri samo 50 cm v širino). Obiskali bomo vinsko klet, nato pa nam bodo v vinotoču postregli s pršutom, sirom in olivami, mi pa bomo degustirali ob dobrodošlici penino Valomet,  vrbničko žlahtino, domače črno vino in desertno vino Prošek.

Na poti po zlatem otoku Krku se bomo ustavili v jami Biserujka. Odkrili boste skriti biser naravnih lepot, ki se nahaja na severnem delu otoka Krk. Številne obiskovalce privlači izjemno bogastvo lepot v jamah – razkošnih stalaktitov, stalagmitov in kalcitnih stebrov – ter znana zgodba, ki pripoveduje o tem, da se v njeni notranjosti še vedno nahaja gusarski zaklad. Jama, svojevrstna podzemna galerija, je sestavljena iz nekaj podzemnih prostorov, dolga pa je okrog 110 m. Izvedeli boste tudi, da je najbolj znan prebivalec jame endemitski rakec ali po njihovo (Krčka špiljska babura), katerega je Jama Biserujka edino prebivališče na celem svetu. Kljub svoji velikosti pa se Jama Biserujka ponosno ponaša z polno zbirko čudovitih stalaktitov, stalagmitov ter kalcitnih stebrov, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Po obisku jame se bomo podali proti domu. Vmes postanek na slovenski strani  na turistični kmetiji za pozno kosilo.

 

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja,
 • nezgodno zavarovanje,
 • celodnevni izlet z ladjo,
 • aperitiv in kavica na busu,
 • kosilo (ribji ali mesni meni),
 • pijača pri kosilu (kozarec soka ali vina), kava,
 • ogled Golega otoka,
 • vstopnina in voden ogled v jami Biserujka,
 • degustacija vin in žganja s pršutom, sirom, olivami in kruhom v Vrbniku, ogled vinarije in degustacija: penina Valomet, zlata Vrbnička žlahtina, črno vino Namori, desertno vino Prošek.
 • namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah  z zajtrkom in večerjo,
 • pijača dobrodošlice v hotelu,
 • pijača ob večerji je vključena v ceno iz šankomata: sokovi, vino, pivo, voda,
 • kosilo oziroma večerja na poti nazaj,
 • foto knjiga skupine 1x

Doplačilo: enoposteljna soba 20 €