fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

ZLATI OTOK KRK in DIH JUGOSLAVIJE: GOLI OTOK

70.00

Otok Krk, nekoč priljubljen kraj knezov in plemiških družin, je danes popularna destinacija za razne dogodivščine in družinske počitnice. Naslov Zlatega otoka si je zaslužil že v antiki zaradi velikega števila dolgih sončnih dni in bogatih, rodovitnih tal. Pridite in se sami prepričajte o lepoti narave in gostoljubnosti ljudi na Krku!

Opis

1 dan: Odhod avtobusa ob cca. 3.00 uri zjutraj izpred vašega zbirnega mesta. Sledila bo prijetna vožnja do Gruškovja, kjer bomo  prečkali slovensko-hrvaško mejo. Vožnja mimo Zagreba in naprej čez Krčki most na otok Krk.

V mestu Krk se bomo vkrcali na ladjo, kjer nas bo prijazna posadka pričakala s pijačo dobrodošlice in malico. Prijetna vožnja z ladjico ob obali Stare Baške, mimo otoka Sv. Grgur. Tukaj bomo lahko občudovali strme stene, na vrhovih katerih so zgrajeni bunkerji, ki so jih gradili politični zaporniki.

Po panoranskem ogledu bomo nadaljevali plutje proti jugoslovanskemu Alkatrazu – Golemu otoku. Zapori na otoku so bili zgrajeni za politične zapornike v obdobju 1952-1989, po naročilu komunistične partije in Josipa Broza – Tita. Po otoku nas bo vodil bivši politični zapornik, ki nam bo razkazal celice in nekdanje delavnice. Po ogledu se vračamo na ladjo, kjer nas bo čakalo kosilo. Nadaljevanje plutja do otoka Grgurja, kjer si ogledamo ženski politični zapor. V primeru lepega vremena in če bo nam čas dopuščal, se bomo lahko tudi kopali  na eni izmed rajskih plaž. Po prihodu v mesto pot proti domu.

 

Cena vključuje:

  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja,
  • celodnevni izlet z ladjo,
  • kosilo (ribji ali mesni meni),
  • pijača pri kosilu (kozarec soka ali vina), kava,
  • ogled Golega otoka,
  • kosilo oziroma večerja na poti nazaj,
  • foto knjiga skupine 1x.