fbpx
041 722 171 & 051 388 465 info@ta-midea.si

Pravljični gradovi in dvorci Ludvika Bavarskega

PRAVLJIČNI GRADOVI in DVORCI LUDVIKA BAVARSKEGA

Bavarski kralj Ludvik II. je veljal za čudaka. Njegov nenavaden način življenja in romantični pogled na svet se najlepše zrcalita v njegovih dvorcih in gradovih na južnem Bavarskem. Stavbe, zgrajene z naj­sodobnejšo tehniko tedanje dobe, so bile namenjene izključno za kraljeve potrebe. Na projekte Ludvika II. sta najbolj vplivala francoski Sončni kralj Ludvik XIV. in skladatelj Ri­chard Wagner. Tako so nastale stavbe, v katerih se kultura francoskegavzdiha prepleta z germansko mitologijo Wagnerjevih oper. Projekte, ki veljajo za vrhunec eklekticizma v poznem 19. stoletju, odlično dopolnjuje tudi veličastna alpska pokrajina. Vsekakor gre za spomenike, ki jih ne moremo ocenjevati z merili današnjega okusa, marveč predvsem v duhu dobe, v kateri so nastali

Odhod min. 45 oseb min. 30 oseb
15.6.2019 189.- € 225.- €

 • Opis po dnevih

  • dan: SLOVENIJA – NEUSCHWANSTEIN (Večerja, nočitev)

Odhod v zgodnjih jutranjih urah – okoli 2:00. Vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo – do Neuschwansteina, najslavnejšega in vsekakor najbolj pravljičnega gradu Ludvika II. Bavarskega. Njegovi beli slonokoščeni stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot, da bi bili iz sladkorne pene. Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnuljčica. S parkirišča se bomo do gradu sprehodili (ali pa ob doplačilu peljali). Nedaleč od gradu bomo lahko občudovali grad Hohenschwangau v neogotskem slogu, ki ga je dal zgraditi njegov oče. Po ogledu se bomo odpeljali skozi zanimive bavarske vasice, sledila bo nastanitev na turističnih kmetijah in večerja v vaškem gostišču.

 1. dan: ETTAL – LINDERHOF – CHIEMSEE – SLOVENIJA (Zajtrk)

Po zajtrku vožnja v bližnji Ettal, kjer stoji benediktinski samostan s cerkvijo. Tukaj živeči menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje. Nadaljevanje poti do najmanjšega, a edinega dokončanega bavarskega gradu – Linderhofa. Ta pravljični grad je vse do sumljive smrti Ludvika II. Bavarskega ostal njegova najljubša rezidenca. Po ogledu bo sledila vožnja v kraj Prien ob Kimskem jezeru (Chiemsee), od koder se bomo z ladjico popeljali na otok Herreninsel in si ogledali še zadnjega od gradov, ki jih je dal postaviti Ludvik II. Bavarski. Slednji je slovita kopija baročnega dvorca Versailles, saj je bil kralj veliki oboževalec francoskega sončnega kralja. Po ogledu povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

POMEMBNO: nastanitev je predvidena na turističnih kmetija v sobah prve ali druge kategorije z lastno ali s souporabo kopalnic. Cena je enotna ne glede na kategorijo. Večerja je skupna v vaškem gostišču, zajtrki so na turističnih kmetijah, kjer ste nastanjeni. Na posameznih odhodih je možna nastanitev tudi v hotelu.

 CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine,
 • en polpenzion z nastanitvijo na turističnih kmetijah/hotelu 3*,
 • zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja,
 • vstopnino v vse tri gradove,
 • vožnjo z ladjo po Kimskem jezeru,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 30 in 44 potnikov 36 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba v hotelu 50 €.

 Otroci do 18 leta – 10% na osnovnem in dodatnem ležišču.

Opomba k ceni

Midea  prevozi  lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega številaprijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilomrazlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo ospremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopilipogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe

 • Do gradu Neuschwanstein je možno priti peš, s kočijo (v eno smer približno 6,00 €, v obe smeri približno 9,00 €) ali z mini busom (povratna vožnja približno 2,60 €). Plačate na kraju samem.
 • Otroci do 18. leta starosti imajo ogled gradov brezplačen. Plačajo samo vožnjo z ladjo cca 8 eur.
 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Priporočamo športno obutev.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na ta-midea.si.

TURISTIČNA AGENCIJA MIDEA: www.ta-midea.si     051388465 Brigita

 

Pravljični gradovi in dvorci Ludvika Bavarskega

by | Feb 6, 2019 | 0 comments

Skills

Posted on

6 februarja, 2019

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.